50 years banner850

Vanaf 1971 ben ik toevallig in contact gekomen met de Tervuerense Herder. Ik was als kind al een hondengek en wandelde met alle honden uit mijn omgeving daar ik zelf geen hond had. Mijn eerste hond was een Cocker Spaniel.

Door toeval kreeg ik de Tervuerense teef Ratel di Vildor, waarvoor door haar eigenaresse Mw. Van der Schalk, woonachtig in Zwitserland, een goed tehuis gezocht werd. Ratel had een Italiaanse stamboom, zij werd onder de kennelnaam van keurmeester Dhr.Tavazzani gefokt. Doordat zij niet zo goed in de groep paste , had zij bij een gevecht een brandwond op haar rug opgelopen. Dit heeft geleid tot mijn Kennelnaam “di Scottatura “wat dan ook “van de Brandvlek ” betekent.

Bezoek ook www.derietkerken.nl  voor Updated breedingplans.

Ratel heeft een tijd nodig gehad om te wennen maar is daarna een heerlijke hond geworden. Zij is de stammoeder van veel Di Scottatura’s !!

In deze tijd waren er nog niet veel Tervuerense herders en bij toeval fokte ik in 1971 mijn eerste Tervuerense waarvan Amira di Scottatura Nederlands en Luxemburgs Kampioen werd en 3 x op een rij de Clubmatch van de NVBH won.

In de history lijst vindt U een overzicht van de door mij gefokte honden.

Momenteel na 50 jaar gefokt te hebben , waarvan de laatste jaren zeer succesvol, mede door de samenwerking met de Domburg Kennel ( www.domburg.co.uk) uit Engeland, heb ik besloten zelf thuis geen nest meer te willen krijgen. Recentelijk ben ik weer verhuisd van Belgie naar Nederland. Door mind slechte mobiliuteit ben  ik blij dat Peter en Julia Rietkerk uit Zoetermeer onder mijn kennelnaam verder willen fokken.

 count